Piața vaniliei trece de câțiva ani printr-o criză majoră ce afectează prețul, calitatea și stocurile disponibile pentru producerea extractului de vanilie.

Aflați mai multe detalii

 

 CLOUD NINE FACTORY      

GUSTĂ AL NOUĂLEA CER 

NOTĂ: Extractele naturale sunt strict reglementate atât la nivelul Uniunii Europene cât și la nivelul Statelor Unite ale Americii. Niciun produs care nu respectă standardele minime de calitate și concentrație nu poate purta numele de Extract pe etichetă. Mai mult, Food and Drugs Administration prevede că pot fi numite PURE extractele ale căror arome provin doar din ingredientul principal de aromă (vanilie, cafea, lămâie, mentă sau portocale în cazul nostru) și la care nu s-au folosit potențiatori de aromă, conservanți sau alte adaosuri (vanilină, caramel, etc.).

Deși toate extractele noastre conțin alcool din cereale, produsul finit nu conține vreo urmă de gluten întrucât glutenul nu este solubil în alcool.

Odoo image and text block

EXTRACT PUR DE CAFEA

Condiment alimentar de cea mai bună calitate, folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor, 100 % natural, obținut prin extracția la rece în alcool a compușilor aromatici conținuți de boabele de cafea Premium, proaspăt măcinate.

Aroma extractului este foarte intensă, identică cu a unei cafele espresso. Reflectă fidel bogăția și intensitatea aromei boabelor de cafea. Extractul are culoare neagră, miros plăcut specific de cafea. Spre deosebire de cafea care cu timpul își pierde din intensitatea aromei, extractul rămâne intens.

Ingrediente: extract din boabe de cafea, alcool min. 35%, apă.

Alcoolul difuzează și intensifică foarte bine aromele din boabele de cafea proaspăt măcinate. În timpul procesului de gătire alcoolul se evaporă, rămânând o aromă plăcută, intensă de cafea.

Extractul este pur deoarece în procesul de producție folosim doar boabe de cafea fără alte arome sau adaosuri.

Dozaj recomandat: 1 lingură de extract de cafea la 500 gr./ml compoziție

EXTRACT PUR DE LĂMÂI

Condiment alimentar de cea mai bună calitate, 100% natural, folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor. Este obținut din ulei pur din coajă de lămâi și are o aromă de citrice, fructată, vibrantă și acrișoară.

Datorită conținutului de pesticide și de substanțe de prezervare folosite pentru tratarea  plantelor și depozitarea după culegere, coaja lămâilor din comerț (ce nu provin din agricultură ecologică) nu este destinată consumului uman.

Se folosește în rețete în care se adaugă suc proaspăt de lămâi sau coajă de lămâi pentru a obține sau intensifica aroma de lămâi.

Ingrediente: ulei pur din coajă de lămâi, alcool min. 90%, apă

Uleiurile pure din coajă de lămâi folosite pentru obținerea extractului de lămâi sunt certificate pentru consumul alimentar uman (certificare Food Grade) și sunt obținute printr-un proces de extracție la rece. Alcoolul difuzează foarte bine aromele și permite omogenizarea uleiurilor esențiale, care nu sunt solubile în apă. Datorită alcoolului, aroma este intensă iar în timpul procesului de gătire alcoolul se evaporă și rămâne gustul și mirosul plăcut de lămâi.

Dozaj recomandat: 1 linguriță de extract de lămâi la 500 gr./ml compoziție

Odoo text and image block
Odoo image and text block

EXTRACT PUR DE MENTĂ

Condiment alimentar de cea mai bună calitate, 100% natural, folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor. Este obținut din ulei pur de mentă (Mentha Piperita) și are o aroma foarte intensă, mentolată.

Ingrediente: ulei pur din Mentha Piperita, alcool min. 90%, apă.

Uleiurile pure provenite din frunzele de mentă folosite pentru obținerea extractului de mentă sunt certificate pentru consumul alimentar uman (certificare Food Grade) și sunt obținute printr-un proces de extracție la rece.

Alcoolul difuzează foarte bine aromele și permite omogenizarea uleiurilor din mentă care nu sunt solubile în apă. Datorită alcoolului aroma este vibrantă și intens mentolată. În timpul procesului de gătire alcoolul se evaporă, rămânând o aromă proaspătă de mentă.

Dozaj recomandat: 1 linguriță de extract de mentă la 500 gr./ml compoziție

EXTRACT PUR DE PORTOCALE

Condiment alimentar de cea mai bună calitate, 100% natural, folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor. Este obținut din ulei pur din coajă de portocale și are o aromă fructată, proaspătă, dulce-acrișoară.

Datorită conținutului de pesticide și de substanțe de prezervare folosite pentru tratarea  plantelor și depozitarea după culegere, coaja portocalelor din comerț (ce nu provin din agricultură ecologică) nu este destinată consumului uman.

Se folosește în rețete în care se adaugă suc proaspăt de portocale sau coajă de portocale pentru a obține sau intensifica aroma de portocale.

Ingrediente: ulei pur din coajă de portocale, alcool min. 90%, apă.

Uleiurile pure din coaja de portocale folosite pentru obținerea extractului de portocale sunt certificate pentru consumul alimentar uman (certificare Food Grade) și sunt obținute printr-un proces de extracție la rece. Alcoolul difuzează foarte bine aromele și permite omogenizarea uleiurilor esențiale, care nu sunt solubile în apă. Datorită alcoolului, aroma este intensă iar în timpul procesului de gătire alcoolul se evaporă și rămâne gustul și mirosul plăcut de portocale.

Dozaj recomandat: 1 linguriță de extract de portocale la 500 gr./ml compoziție

Odoo text and image block
Odoo image and text block

EXTRACT PUR DE VANILIE

Condiment alimentar de cea mai bună calitate,100% natural folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor, obținut printr-un proces lent de extracție la rece a celor peste 300 de componente aromatice conținute de păstăile de vanilie.

Aroma extractului este delicată, dulceagă și inconfundabilă. Extractul are sediment de vanilie, culoare brun roșcată, miros fin, plăcut, specific de vanilie.

Ingrediente: extract din păstăi de vanilie, alcool min.35%, apă, zahăr brun nerafinat

Procesul lent de extracție la rece folosit de noi este cel mai bun în obținerea extractului de vanilie pentru că păstrează complexitatea aromelor și fidelitatea față de conținutul păstăii de vanilie.

Alcoolul are un rol deosebit în procesul de extracție a componentelor aromatice din păstăile de vanilie conținute de uleiuri esențiale care nu sunt solubile în apă.  

Dozaj recomandat: 1 lingură de extract de vanilie la 500 gr./ml compoziție

GUSTĂ AL NOUĂLEA CER

Dați de veste:      .