Extract Pur de Cafea

NOTĂ: Extractele naturale sunt strict reglementate atât la nivelul Uniunii Europene cât și la nivelul Statelor Unite ale Americii. Niciun produs care nu respectă standardele minime de calitate și concentrație nu poate purta numele de Extract pe etichetă. Mai mult, Food and Drugs Administration prevede că pot fi numite PURE extractele ale căror arome provin doar din ingredientul principal de aromă (vanilie, cafea, lămâie, mentă sau portocale în cazul nostru) și la care nu au fost adăugate alte arome.
initial image

Descrierea produsului

Condiment alimentar de calitate superioară, 100% natural, folosit pentru aromatizarea deserturilor, a prăjiturilor sau a băuturilor. Extractul Pur de Cafea este obținut prin extracție la rece a componentelor aromatice prezente în boabe de cafea de cea mai bună calitate. Aroma extractului este foarte intensă, identică cu cea a unui espresso de bună calitate. Extractul este concentrat, cu culoare și aromă specifică de cafea. Poate prezenta sediment de la boabele de cafea.

Ingrediente

extract din boabe de cafea proaspăt prăjite (Coffea arabica), alcool (min. 35%), apă

Mod de folosire

Poate fi adăugat ca atare sau gătit în rețete de înghețată, torturi, prăjituri sau oriunde se dorește obținerea aromei irezistibile de cafea espresso. Recomandarea noastră de folosire este de o lingură de extract la fiecare 500 gr. de compoziție, dar nu este o problemă să fie folosit mai mult extract dacă se urmărește obținerea unei arome mai puternice.

Produsele noastre sunt clasificate drept condimente și nu suplimente sau tincturi. Dacă doriți să obțineți gustul cafelei coumbiene în deserturile Dumneavoastră, ați ajuns unde trebuie! Dacă doriți suplimente alimentare sau căutați tratamente holistice sau ingrediente pentru aromaterapie, ar trebui să căutați în altă parte pentru că noi suntem specializați doar în producerea condimentelor alimentare de cea mai bună calitate!
Extractul Pur de Cafea este perfect pentru a adăuga aromă de cafea atunci când, ingrediente de genul cafea sau espresso, ar adăuga prea mult lichid într-o rețetă și i-ar strica acea consistență pe care vi-o doriți. Perfect pentru Tiramisu unde Extractul Pur de Cafea combinat cu Mascarpone și puțin zahăr brun va oferi incredibila aromă a acelui Tiramisu perfect. Recomandarea noastră este să adăugați o lingură (15 ml.) la fiecare 500 ml./gr. de compoziție însă puteți adăuga mai mult dacă doriți o aromă mai puternică.
Produs fără gluten

Nu conține gluten / Gluten free

initial image

Extractele naturale sunt produse în lume de mai bine de un secol și reprezintă efectul curiozității umane de a pune în alcool ingrediente aromatice pentru a transfera acele arome în acel mediu ce poate înmagazina uleiurile esențiale conținute de fructe sau plante. În vreme ce multe din rețete au produs băuturi alcoolice, o mică parte a devenit foarte populară în bucătării pentru că se pot stoca acele arome proaspete și vibrante în dulapul din bucătărie, în mici recipiente și pentru perioade foarte lungi.

Extractele naturale sunt deci soluții hidroalcoolice (mix de alcool și apă mai pe românește) ce au extras la rece (adică la temperatura camerei) pentru o perioadă de vreme toți compușii aromatici dintr-un ingredient de aromă (fie el vanilie, lămâi, portocale, cafea sau mentă).

Uleiurile esențiale sunt hidrofobe adică, resping moleculele de apă și de aceea pot fi combinate doar cu un mediu lipsit de apă, alcoolul fiind una din cele mai bune soluții pentru acest lucru. Industria alimentară a evoluat mult în ultimii 50 de ani și mai nou, uleiurile esențiale sunt amestecate cu zahăr invertit sau uleiuri fără aromă însă niciunul din aceste medii nu oferă calitatea pe care o oferă extracția la rece în alcool și scopul este doar de a scădea costul de producție și a crește profitul firmelor producătoare. În altă ordine de idei, vă imaginați adăugând vreun extract cu bază de ulei de floarea soarelui peste o înghețată? 💩 Brrrrr…………

În procesul de gătire alcoolul se evaporă și doar aroma va rămâne în rețeta Dumneavoastră, exact așa cum ar trebui să fie. Dacă nu vă deranjează câteva picături de alcool însă, ce vă împiedică să adăugați o linguriță de extract peste o cupă de înghețată sau peste orice alt desert veți dori să-l trimiteți în al nouălea cer?

Și încă cum! Esențele sunt imitații de aromă și sunt ieftine pentru că nu au ceva de-a face cu ingredientul principal de aromă. Ați fi foarte surprinși să aflați din ce anume se extrage acea aromă de ”vanilie” din esența de vanilie și nu dorim să vă stricăm ziua și apetitul.

Extractele naturale sunt obținute din ingrediente naturale și de aceea, dacă doriți ca desertul Dumneavoastră să-i dea pe toți pe spate pe motiv de gust de vanilie, ar trebui să folosiți vanilie sau extract de vanilie și nu o imitație de aromă care a fost obținută cel mai probabil din coajă de copac… Asta în cel mai bun scenariu, desigur!

La fel ca multe alte categorii de produse, diferența dintre extracte și esențe este ca diferența dintre Mercedes S-Klasse și Dacia Logan. Ambele sunt mașini și vă vor duce la destinație și nu avem nimic cu Dacia Logan, Doamne ferește! Însă dacă ați putea alege între a călători cu un Mercedes S-Klasse sau Dacia Logan, ce ați alege? 😉

Tiramisu-ul Leneșului

Cremă de brânză Mascarpone 100 gr.
Extract Pur de Cafea o linguriță
Zahăr brun o linguriță
Pișcoturi de șampanie 200 gr.
Extract Pur de Vanilie O lingură
Instrucțiuni Se amestecă crema de brânză cu zahărul brun și Extractul Pur de Cafea. Sfărâmați pișcoturile, adăugați Extractul Pur de Vanilie și amestecați cele două ingrediente. Adăugați peste pișcoturile sfărâmate crema de mascarpone și bucurați-vă de cel mai simplu Tiramisu gata în 3 minute!