Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar

NOTĂ: Extractele naturale sunt strict reglementate atât la nivelul Uniunii Europene cât și la nivelul Statelor Unite ale Americii. Niciun produs care nu respectă standardele minime de calitate și concentrație nu poate purta numele de Extract pe etichetă. Mai mult, Food and Drugs Administration prevede că pot fi numite PURE extractele ale căror arome provin doar din ingredientul principal de aromă (vanilie, cafea, lămâie, mentă sau portocale în cazul nostru) și la care nu au fost adăugate alte arome.
Dacă sunteți în căutarea unui produs care ”să vă mute nasul din loc”*, care ar trebui să fie natural dar să aibă potența esenței de vanilie, acest produs nu este pentru Dumneavoastră și vă recomandăm să continuați să folosiți acel ingredient care, chiar dacă nu are de-a face cu vanilia, este pe placul Dumneavoastră.

Un extract de vanilie nu va fi mai mai puternic din punct de vedere organoleptic decât este păstaia de vanilie și acest lucru se datorează faptului că, extractul de vanilie chiar este produs din păstăi de vanilie și nu este vreun compus de sinteză ce-și dorește să imite gustul și mirosul inconfundabil și incredibil al păstăilor de vanilie. Noi nu ne mai săturăm de acel miros și de acea aromă dulceagă, delicată, cu tente de ciocolată, cireșe și lemn nobil dar, aceștia suntem noi și nu am vinde un produs pe care noi nu l-am cumpăra! Gusturile nu se discută!

* Citat dintr-o recenzie a unui client în eMag.ro: ”Nu recomand! … Ar trebui să – ți mute nasul extractul, nu?!?”

initial image

Descrierea produsului

Condiment alimentar de calitate superioară, 100% natural, folosit pentru aromatizarea deserturilor, a prăjiturilor sau a băuturilor. Extractul este obținut printr-un proces lent de extracție la rece a mai mult de 300 de componente aromatice conținute de păstaia de vanilie Bourbon. Aroma extractului este delicată, dulceagă și inconfundabilă. Sticla poate conține semințe sau sediment provenit de la păstăile de vanilie utilizate în procesul de producție.

Ingrediente

extract din păstăi de vanilie Bourbon din Madagascar (Vanilla planifolia), alcool (min. 35%), apă, zahăr nerafinat din trestie de zahăr.

Mod de folosire

Poate fi adăugat ca atare sau gătit în rețete de înghețată, torturi, prăjituri sau oriunde se dorește obținerea acelei fantastice arome a păstăilor de vanilie. Recomandarea noastră de folosire este de o lingură de extract la fiecare 500 gr. de compoziție, dar nu este o problemă să fie folosit mai mult extract dacă se urmărește obținerea unei arome mai puternice.

Produsele noastre sunt clasificate drept condimente și nu suplimente sau tincturi. Dacă doriți să obțineți gustul divin de vanilie în deserturile Dumneavoastră, ați ajuns unde trebuie! Dacă doriți suplimente alimentare sau căutați tratamente holistice sau ingrediente pentru aromaterapie, ar trebui să căutați în altă parte pentru că noi suntem specializați doar în producerea condimentelor alimentare de cea mai bună calitate!
Superstarul nostru și cel mai popular produs deoarece oferă de fiecare dată acel gust de vanilie uitat de mulți dar apreciat de toată lumea. De ce spunem că ar fi uitat de mulți? Pentru că am constatat în ultimii ani că mulți asociază mirosul și gustul unei esențe de vanilie cu aroma vaniliei pentru că sunt obișnuiți cu acele produse și nu au experimentat aroma pur și simplu divină a păstăilor de vanilie și implicit a Extractului Pur pe care-l producem din acele păstăi de vanilie. Toate componentele de aromă (peste 300!) din acele păstăi sunt transferate în alcool în decursul a mai multor săptămâni, într-un proces lent de extracție la rece. Țineți cont de faptul că nu poate fi etichetat drept extract de vanilie un produs unde nu sunt folosite minim 100 gr. de vanilie / litrul de alcool! #Superstar #SuperBun ✨
Produs fără gluten

Nu conține gluten / Gluten free

initial image

Extractele naturale sunt produse în lume de mai bine de un secol și reprezintă efectul curiozității umane de a pune în alcool ingrediente aromatice pentru a transfera acele arome în acel mediu ce poate înmagazina uleiurile esențiale conținute de fructe sau plante. În vreme ce multe din rețete au produs băuturi alcoolice, o mică parte a devenit foarte populară în bucătării pentru că se pot stoca acele arome proaspete și vibrante în dulapul din bucătărie, în mici recipiente și pentru perioade foarte lungi.

Extractele naturale sunt deci soluții hidroalcoolice (mix de alcool și apă mai pe românește) ce au extras la rece (adică la temperatura camerei) pentru o perioadă de vreme toți compușii aromatici dintr-un ingredient de aromă (fie el vanilie, lămâi, portocale, cafea sau mentă).

Uleiurile esențiale sunt hidrofobe adică, resping moleculele de apă și de aceea pot fi combinate doar cu un mediu lipsit de apă, alcoolul fiind una din cele mai bune soluții pentru acest lucru. Industria alimentară a evoluat mult în ultimii 50 de ani și mai nou, uleiurile esențiale sunt amestecate cu zahăr invertit sau uleiuri fără aromă însă niciunul din aceste medii nu oferă calitatea pe care o oferă extracția la rece în alcool și scopul este doar de a scădea costul de producție și a crește profitul firmelor producătoare. În altă ordine de idei, vă imaginați adăugând vreun extract cu bază de ulei de floarea soarelui peste o înghețată? 💩 Brrrrr…………

În procesul de gătire alcoolul se evaporă și doar aroma va rămâne în rețeta Dumneavoastră, exact așa cum ar trebui să fie. Dacă nu vă deranjează câteva picături de alcool însă, ce vă împiedică să adăugați o linguriță de extract peste o cupă de înghețată sau peste orice alt desert veți dori să-l trimiteți în al nouălea cer?

Și încă cum! Esențele sunt imitații de aromă și sunt ieftine pentru că nu au ceva de-a face cu ingredientul principal de aromă. Gustul de ”vanilie” din esențele de vanilie de pe piață provin din coajă de copac…

Extractele naturale sunt obținute din ingrediente naturale și de aceea, dacă doriți ca desertul Dumneavoastră să-i dea pe toți pe spate pe motiv de gust de vanilie, ar trebui să folosiți păstăi de vanilie sau extract pur de vanilie și nu o imitație de aromă care a fost obținută prin chimie alimentară din orice altceva decât vanilie…

La fel ca multe alte categorii de produse, diferența dintre extracte și esențe este ca diferența dintre Mercedes S-Klasse și Dacia Logan. Ambele sunt mașini și vă vor duce la destinație și nu avem nimic cu Dacia Logan, Doamne ferește! Însă dacă ați putea alege între a călători cu un Mercedes S-Klasse sau Dacia Logan, ce ați alege? 😉

Idei de utilizare

Deserturi, chec-uri, torturi sau plăcinte
Cocktail-uri sau băuturi răcoritoare
Gem sau dulceață
Înghețată
Creme, muffins, etc.
Oriunde doriți un gust delicat și real de vanilie Bourbon.