Extract Pur de Lămâi

NOTĂ: Extractele naturale sunt strict reglementate atât la nivelul Uniunii Europene cât și la nivelul Statelor Unite ale Americii. Niciun produs care nu respectă standardele minime de calitate și concentrație nu poate purta numele de Extract pe etichetă. Mai mult, Food and Drugs Administration prevede că pot fi numite PURE extractele ale căror arome provin doar din ingredientul principal de aromă (vanilie, cafea, lămâie, mentă sau portocale în cazul nostru) și la care nu au fost adăugate alte arome.
initial image

Descrierea produsului

Condiment alimentar de calitate superioară, 100% natural, folosit pentru aromatizarea deserturilor, a prăjiturilor sau a băuturilor. Este obținut din ulei obținut prin presarea la rece a cojilor de lămâi și are o aromă fructată de citrice cu note vibrante și acrișoare. Spre deosebire de sucul lămâi, Extractul Pur de Lămâi nu are și gustul amar specific lămâilor.

Ingrediente

alcool (90%), apă, ulei de lămâi presat la rece (Citrus limon)

Mod de folosire

Poate fi folosit în rețete unde se adaugă suc sau coajă de lămâi. Extractul Pur de Lămâi va permite evitarea cojii lămâilor din comerț ce conține pesticide, substanțe de prezervare și ceară. Recomandarea noastră de folosire este de o linguriță de extract la fiecare 500 gr. de compoziție, dar nu este o problemă să fie folosit mai mult extract dacă se urmărește obținerea unei arome mai puternice.

Produsele noastre sunt clasificate drept condimente și nu suplimente sau tincturi. Dacă doriți să obțineți gustul lămâilor siciliene în deserturile Dumneavoastră, ați ajuns unde trebuie! Dacă doriți suplimente alimentare sau căutați tratamente holistice sau ingrediente pentru aromaterapie, ar trebui să căutați în altă parte pentru că noi suntem specializați doar în producerea condimentelor alimentare de cea mai bună calitate!
Mergeți la supermarket și cumpărați citrice aflate la umbra unui panou care vă avertizează despre faptul că ”Coaja citricelor nu este pentru consum uman!”. Poate nu ați observat acel panou sau ați aflat prin cunoștințe sau de pe Internet cum puteți ”curăța” acea lămâie de pesticide sau substanțe de prezervare ce sunt adăugate după culegere pentru ca acele lămâi să reziste săptămâni sau luni de zile în depozite sau pe raftul magazinelor... Realitatea este că acele chimicale nu pot fi spălate cu detergent și apă caldă, oțet sau cine-știe-ce alte ”rețete” sunt la modă. Pesticidele sunt în acele lămâi de când erau doar flori de lămâi și nu aveți cum să le eliminați. Asta desigur dacă nu cumva decideți să folosiți Extractul Pur de Lămâi în loc de suc sau coajă de lămâi...
Produs fără gluten

Nu conține gluten / Gluten free

initial image

Extractele naturale sunt produse în lume de mai bine de un secol și reprezintă efectul curiozității umane de a pune în alcool ingrediente aromatice pentru a transfera acele arome în acel mediu ce poate înmagazina uleiurile esențiale conținute de fructe sau plante. În vreme ce multe din rețete au produs băuturi alcoolice, o mică parte a devenit foarte populară în bucătării pentru că se pot stoca acele arome proaspete și vibrante în dulapul din bucătărie, în mici recipiente și pentru perioade foarte lungi.

Extractele naturale sunt deci soluții hidroalcoolice (mix de alcool și apă mai pe românește) ce au extras la rece (adică la temperatura camerei) pentru o perioadă de vreme toți compușii aromatici dintr-un ingredient de aromă (fie el vanilie, lămâi, portocale, cafea sau mentă).

Uleiurile esențiale sunt hidrofobe adică, resping moleculele de apă și de aceea pot fi combinate doar cu un mediu lipsit de apă, alcoolul fiind una din cele mai bune soluții pentru acest lucru. Industria alimentară a evoluat mult în ultimii 50 de ani și mai nou, uleiurile esențiale sunt amestecate cu zahăr invertit sau alte uleiuri fără aromă însă niciunul din aceste medii nu oferă calitatea pe care o oferă extracția la rece în alcool și scopul este doar de a scădea costul de producție și a crește profitul firmelor producătoare. În altă ordine de idei, vă imaginați adăugând vreun extract cu bază de ulei de floarea soarelui peste o înghețată? 💩 Brrrrr…………

În procesul de gătire alcoolul se evaporă și doar aroma va rămâne în rețeta Dumneavoastră, exact așa cum ar trebui să fie. Dacă nu vă deranjează câteva picături de alcool însă, ce vă împiedică să adăugați o linguriță de extract peste o cupă de înghețată sau peste orice alt desert veți dori să-l trimiteți în al nouălea cer?

Și încă cum! Esențele sunt imitații de aromă și sunt ieftine pentru că nu au ceva de-a face cu ingredientul principal de aromă. Gustul de lămâie din esența sau aroma de lămâie nu are nimic de-a face cu lămâile.

Extractele naturale sunt obținute din ingrediente naturale și de aceea, dacă doriți ca desertul Dumneavoastră să-i dea pe toți pe spate pe motiv de gust de lămâie, ar trebui să folosiți lămâi sau extract de lămâi și nu o imitație de aromă care a fost obținută prin chimie alimentară din orice altceva decât lămâi.

La fel ca multe alte categorii de produse, diferența dintre extracte și esențe este ca diferența dintre Mercedes S-Klasse și Dacia Logan. Ambele sunt mașini și vă vor duce la destinație și nu avem nimic cu Dacia Logan, Doamne ferește! Însă dacă ați putea alege între a călători cu un Mercedes S-Klasse sau Dacia Logan, ce ați alege? 😉

Idei de utilizare

Deserturi, chec-uri, torturi sau plăcinte
Cocktail-uri, mojito sau limonade
Gem sau dulceață
Înghețată
Creme, bezele, muffins, etc.
Sosuri
În orice rețete unde adăugați coajă sau suc de lămâi!