Ce nu am putut noi explica dar America’s Test Kitchen o face bine

Ce nu am putut noi explica dar America’s Test Kitchen o face bine

Zilele trecute ne-a apărut în feed-ul nostru Youtube acest videoclip produs de America’s Taste Kitchen ce fac un test olfactiv despre diferența dintre extractele pure de vanilie și imitațiile de vanilie. Deși în acest videoclip nu apare (încă!) și produsul nostru, am decis să-l postăm și noi pentru că abordeză diferența de aromă și de preferință pentru produsele naturale ce, deși costă mai mult decât imitațiile de aromă, oferă o experiență mult mai apropiată de utilizarea păstăii de vanilie.

Este normal că favoritele acestui blind test au fost extractele pure de vanilie ce oferă de cca. 250-300 ori mai mulți compuși de aromă decât produsele care imită aroma vanilinei (doar unul dintre compușii de aromă din păstaia de vanilie)! La fel de normal este de asemenea menționarea faptului că, extractele de vanilie produse sub standardele FDA, trebuie să conțină minim 35% alcool, ceea ce oferă negătit un miros și gust de alcool, miros și gust ce dispare după o procesare termică, lăsând în urmă doar aroma divină a păstăilor de vanilie.

Concluzia este că toate sunt ok și vă recomandăm să folosiți ce vă place mai mult. Extractele sunt mai scumpe în vreme ce esențele/aromele sunt mai ieftine și videoclipul menționează și acest aspect. Întrucât vanilia costă mai mult decât derivatele din care sunt extrase chimic arome ce imită vanilia, este normal ca produsul natural, produs din vanilie, să coste mai mult. Nu vă așteptați să obțineți același rezultat însă!

No Comments

Post A Comment

eight − five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.