Despre feedback și de ce este important pentru noi

Despre feedback și de ce este important pentru noi

Cerem și acceptăm feedback-ul celor care folosesc produsele noastre! Suntem convinși că este modalitatea prin care putem analiza reacția clienților și punctul exact în care suntem în percepția pieței. Nu putem nega în vreun fel percepția unui client și o acceptăm de fiecare dată. Nu putem nega sau contrazice senzația cuiva care a încercat produsul nostru și își rupe câteva minute din timp pentru a scrie o recenzie pentru că a fost satisfăcut sau nu de experiența avută cu vreunul din produsele noastre! Acel client a plătit pentru acel produs și a avut niște așteptări care i-au fost egalate, depășite sau nesatisfăcute. Majoritatea se rezumă la a cumpăra sau nu produsul în viitor, o minoritate alege să-și exprime părerea public despre acel produs sau serviciu cu care au interacționat.

Ne bucurăm să constatăm că produsele noastre au generat o întreagă generație de minți critice ce încearcă produse ”exotice” și ne oferă nouă, dar și comunității, feedback pentru aceste produse! Dacă acum câțiva ani munceam să creăm o piață pentru produsele noastre, acum constatăm că această muncă de a penetra cu produse naturale o piață sufocată de chimicale și imitații de aromă generează feedback, sfaturi, discuții, rețete și multe alte lucruri care să ofere celor interesați un punct de plecare și de decizie în drumul către perfecțiune. Apreciem mult tot acest efort și altruism din partea celor care au ales să ofere experiența lor și altora!

Primim la pachet și acel feedback negativ. Produsele noastre nu sunt pentru oricine! Nu sunt exclusiviste dar, nu sunt nici la nivelul așteptărilor tuturor. Decenii de folosire de imitații de aromă și-au lăsat amprenta pe gusturile românilor. Suntem șocați de cât de populară este aroma esenței de rom… Suntem la fel de șocați de așteptările clienților de a oferi un extract natural de vanilie (ce a fost produs cu vanilie!) la un nivel similar de așteptări conform esenței de vanilie ce imită vanilina și care nu are nimic de-a face cu păstăile de vanilie. Ce-ar trebui să facem cu feedback-ul unei cliente nemulțumite că extractul de vanilie nu are gust sau miros de vanilie dar, recunoaște de asemenea că nu a folosit vreodată păstăi de vanilie?

Ce putem face cu acest feedback? Ce putem face când conversația începe astfel:

Vindem aiureli se pare pentru că o altă clientă spune tuturor că nu ar trebui să vindem așa ceva!

Acele sticle menționate în recenzie nu erau vreun premiu de consolare ci niște mostre pe care le punem în fiecare pachet pe care îl expediem. Apelativul ”vag” a devenit între timp subiect de glume în hala noastră în care, de fiecare dată când îmbuteliem produse, cineva trebuie să menționeze cât de ”vagă” este aroma ce a umplut toată hala.  Pariul nostru este că și următoarea replică va deveni în curând subiect de glume…

Nu suntem perfecți! Știm că mai avem mult de muncă pentru acest deziderat… Nu luăm în derâdere feedback-ul real ce ne ajută să stabilim clar cum văd clienții vreunul din produsele noastre! Luăm în serios feedback-ul! Acum însă decideți Dumneavoastră dacă ce am prezentat mai sus este sau nu feedback. Postăm mai jos alt feedback al unei cliente ce este nemulțumită de faptul că a dat prea mulți bani pe ceva ce nu are nimic de-a face cu o esența de vanilie ce miroase puternic a alcool.

Ați încercat produsele noastre? Rupeți, vă rugăm, câteva minute și oferiți feedback! Statisticile arată că cei nemulțumiți fac mai mult ”zgomot” decît cei care decid că produsul este ok și-l vor mai comanda. Problema este însă că, cei care doresc să ia o decizie dacă să cumpere sau nu un produs, văd primordial feedback-ul celor care se simt ”înșelați” și decid să lase ”feedback”. Genul de feedback din acest articol, un feedback ce nu ne ajută cumvă să distingem care este problema și cum o putem repara. Putem repara ”Nu ar trebui vândut așa ceva…” sau ”mai și vindeti aiureli”? Cum anume?

Tags:
No Comments

Post A Comment

17 − three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.