Unicornii există de fapt! (partea 1)

Unicornii există de fapt! (partea 1)

Desigur! Titlul articolului necesită puțin context… Explicăm mai jos!

Am fost abordați la începutul lunii Iulie de Alina Vasiliu, redactor la Ziarul Financiar cu incredibila ofertă (Hei! Noi scriem articolul și nouă exact așa ni s-a părut! Cârcotașilor! 😁) de a povesti ce este afacerea noastră, ce facem, cum facem și mai ales, ce planuri avem pentru viitor. Articolul ar fi trebuit să apară în secțiunea Afaceri de la zero a paginii web și recunoaștem că ni s-a părut puțin ciudat să fim abordați pentru acest lucru de o publicație prestigioasă axată pe articole despre afaceri, bani, mulți bani, foarte mulți bani, povești de succes, și mai multe articole despre afaceri, etc.? Noi? Această firmă micuță ce produce anual o cifră de afaceri echivalentă cu mărunțișul din buzunarul unora ce chiar au făcut afaceri de succes sau afaceri cu statul? Suntem la Camera ascunsă? Ce se întâmplă?

Confuzia noastră a devenit și mai mare când, pentru pregătirea articolului, Alina Vasiliu începe să ne trimită întrebări pertinente despre structura firmei, cifra de afaceri, acționari, ș.a.m.d. A! Și nu mai este doar un articol ci va fi un interviu video de 30 de minute… Cum nu suntem obișnuiți cu lumina reflectoarelor, am făcut ce puteam noi face în acel context: ne-am panicat! 😂 Chiar se întâmplă! Se va întâmpla și trebuie să fim ok, naturali și pregătiți! Ușor de spus!

După o amânare cerută de noi, interviul a avut loc pe 31 August și a fost publicat în 18 Octombrie pe pagina Afaceri de la zero și câteva ore mai târziu pe canalul Youtube al Ziarului Financiar. Cu amabilitatea celor de la Ziarul Financiar îl puteți accesa în acest articol dar, vă recomandăm să verificați cât de des puteți arhiva articolelor despre experiențele antreprenorilor ce și-au transformat visurile și planurile în afaceri reale. Jos pălăria în fața lor!

Ajungem și la unicorni dar ne place să ne auzim vorbind așa că mai aveți puțină răbdare! 😁

Am insistat de la bun început că, afacerea noastră este un efort de echipă și că ar fi nedrept ca doar o persoană să devină imaginea afacerii în fața tuturor! A fost nevoie de multă muncă și resurse pentru a crește cu o viteză ce în teorie trebuia să fie rachetă dar în realitate s-a dovedit a fi viteza unui melc. În afacerea noastră au fost implicate mult prea multe persoane ce au dorit să se implice sau, în cazul familiilor noastre nu prea au avut încotro. Aceștia probabil vor continua să ne sfătuiască să ne căutăm un loc de muncă ”serios” chiar și când vom atinge cifre de afaceri spectaculoase. Nu au avut încotro însă și ne-au ajutat ori de câte ori am avut nevoie de ajutor. Sunt parte din afacere tot atât de mult cât suntem noi!

Am avut parteneri care s-au implicat dar și-au pierdut încrederea în succesul afacerii sau evenimente neprevăzute le-au limitat dorința sau puterea de a continua să se implice. Am avut chiar asociați care nu au avut răbdarea noastră să aștepte rezultate și s-au retras fericiți că și-au recuperat investiția. Și aici ajungem la primul unicorn! Ceva de care toți au auzit dar puțini l-au văzut! Partenerul nostru! Nu am reușit să vorbim despre el și despre ce ar trebui să însemne un investitor într-o afacere și rectificăm acum acest lucru.

Numele lui este Răzvan Taraș, brașovean de loc. Un om ce ne-a impresionat prin stilul simplu, la obiect, sincer și direct. Fusesem informați că partenerii noștri de la Radix erau aproape să semneze cu cel puțin un lanț de hypermarketuri și căutam disperați un partener ca să ne ajute cu acea creștere estimată. Am avut o întâlnire scurtă la el în birou, am discutat cifre, planurile de viitor și propunerile noastre și am primit pe loc răspunsul. DA! HAI SĂ FACEM TOATE ACESTE LUCRURI! La acel moment era o gură de oxigen pentru noi și puteam în sfârșit să facem ceea ce ne propusesem! Din păcate, câteva luni mai târziu pandemia de COVID a blocat totul și toate planurile noastre au fost blocate de asemenea pe termen nedefinit. Până de curând…

Am avut multe întâlniri cu potențiali investitori și niciunul nu a crezut în produsul nostru și în potențialul pe care îl avem! Am avut zeci de întâlniri ce gravitau în jurul unui calculator banal ce putea sau nu să afișeze profitul pe care îl așteptau. Nimeni până la acel moment nu a înțeles că uneori, rezultatele cer timp, efort, deschidere de a încerca lucruri noi, deschidere de a rezolva orice problemă vei avea de rezolvat și mai presus de toate pasiune pentru produsul tău și încredere că vei reuși! Plus multă, multă muncă și încredere în tine, în produsul tău și afacerea ta!

Este o muncă de echipă și o bucată importantă din echipa noastră nu a primit recunoașterea pe care o merita! Corectăm acum acest lucru!

Despre alți unicorni, cei menționați în interviu, vorbim mâine în partea a doua a acestui articol!

P.S. Decretăm aici că Alina Vasiliu, redactor al Ziarului Financiar ce, cu profesionalism și calm ne-a dat impresia că suntem niște star-uri TV și că ne putem apuca de televiziune într-o bună zi, este declarată Cetățean de onoare al Împărăției Celui de-al Nouălea Cer! 😁 Mulțumim mult!!!!!!!!!!!!!

1 Comentariu

Postați un comentariu

nineteen − 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.